Wednesday 13 June 2018

Na co si dát fakt majzla

Výjimečné situace žádají výjimečná řešení. Do jedné takové situace jsme se my, GIGANTI, dostali, když jsme zavítali poprvé na mapování nám známého a pešáky krásně zmapovaného prostoru letošního ORIENT EXPRESSu. Na přelomu října a listopadu loňského roku jsme zjistili, že si s majiteli nehezky zahrála vichřice a připravila jim práci na celou zimu.

Postavili se k tomu čelem, makali a byli úspěšní. Do té doby, než se na jaře letošního roku prohnala vichřice přes prostor znovu. To už jsme lehce znervózněli.

Zaměstnanci MP Lesy však opět nelenili a přesto, že jim vichřice sundala dřevo v objemu celoroční těžby, dokázali opět nemožné. Téměř celý prostor vyčistili a uvedli do stavu, kdy vás můžeme s klidným srdcem pustit do lesa. Za to jim patří obrovský dík!

Výjimka z pravidel

speciální značka - fialový čtvereček
Vzhledem k situaci jsme se s majiteli domluvili, že raději nepovolíme pohyb závodníků mimo komunikace. O tuto výjimku z pravidel MTBO jsme požádali a ono to vyšlo! Pro vás to znamená, že opravdu nemůžete pobíhat lesem s kolem na rameni. Jezděte jen po cestách, stejně to je nejrychlejší.

Výjimka z výjimky aneb speciální značky

  1. Klasická plocha pro povolenou jízdu na kole v podobě černého šrafování (diskuse na mtbo.cz) nebo sytě oranžové barvy. Nebojte se, žádné chytáky jsme nepřipravili a vše pochopíte snadno a rychle.
  2. V terénu jsou také fáborkami vyznačeny úseky, kde lze jet na kole mimo komunikace. Neznamená to však, že pokaždé jet zvládnete. Prostě kolo tlačte. V mapě jsou tyto úseky zakresleny značkou pro povinný úsek (fialová čárkovaná linie). Fáborkami budou vyznačeny také nejasná napojení odboček na hlavní cestu.
  3. fáborkovaný úsek
  4. Strom padlý přes cestu (lze přeskočit) je označen značkou pro překážku. Pro skupinu padlých stromů, které nelze překonat v rámci cesty, bude použita speciální značka - fialový čtvereček. Tuto nepřekonatelnou překážku je povoleno oběhnout nebo objet na kole v bezprostřední vzdálenosti od překážky volným terénem.
Ukázky výše uvedených výjimek naleznete samozřejmě také v pokynech.

Oboustranný tisk map

Mapy budou tištěny na kvalitní a zejména vodovzdorný materiál Pretex velikosti A3. I když má většina kategorií výměnu mapy, nehledejte kolem sebe nikoho, kdo vám podá druhou část, ale mapu prostě otočte. Ano, mapy jsou tištěny oboustranně!

Zavřená cesta z Boskovic

V neposlední řadě bychom vás rádi upozornili na uzavírku cesty. Ulice Dukelská v Boskovicích je trvale uzavřena! Doporučujeme vyhnout se Boskovicím a příjezdu od západu. Volte příjezdové cesty od severu přes Benešov, od jihu přes Němčice nebo od východu přes Protivanov. Viz. mapa.

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS