Tuesday 12 June 2018

Doprovodné aktivity vlakové soupravy ORIENT EXPRESS

Již o víkendu se roztočí kola vlakové soupravy ORIENT EXPRESS a zavezou vás na území notoricky známé všem pěším orientačním běžcům - Skalky u Protivanova - na rozmezí Moravského krasu a Drahanské vrchoviny. Část prostoru byla využita dokonce i při českém poháru MTBO v roce 2004 (pořadatel Pells MTBO Team). Oba víkendové závody se jedou kromě zařazení do nejvyšší soutěže MTBO také jako závody WMS (World Masters Series) a zejména jako Haven MISTROVSTVÍ ČR. Protože o závodech se toho hodně dočtete v pokynech (Bulletin 3), které vyjdou později, pojďme se nyní podívat na to, co vás čeká mimo závodní klání.

S plným břichem nad mapou

Po náročném závodě se každý chce pořádně nadlábnout. Tohle bude mít ve své režii Penzion Athéna a jeho kuchařský team. Přímo v centru máme restauraci, posílenou venkovním grilem. Můžete se těšit například na maďarský guláš, vepřové výpečky se zelím a knedlíkem, smažený vepřový nebo kuřecí řízek (varianta XXL jako lopata) s bramborovým salátem, smažený sýr, zeleninové rizoto, těstovinový salát, celé uzené grilované kolena, uzená žebra, pikantní klobásu, kuřecí nebo vepřové steaky. Na rychlovku třeba gulášovou polévku nebo vývar s těstovinou.

Pokud by sa vám náhodou jejich nabídka nezdála, můžete zaskočit k nedalekému rybníku, kde je nepřeberné množství stánků a ke koupačce přidat třeba langoše či jinou zdravou stravu. Na přítomnost MTBO elity jsme upozornili i restauraci Na Dolech (viz. mapa), kde sice bude probíhat nějaká soukromá party, ale říkali, že se připraví i na orientační bikery.

K jídlu patří také dobré pití

Co by to bylo za jídlo, kdyby nebylo čím spláchnout? A protože očekáváme opravdu krásné slunečné počasí, nachystali jsme pro vás v našem Gigantickém baru přehlídku chlazených nápojů našich titulárních sponzorů, pivovarů HOLBA a LITOVEL. V sobotu večer budete mít možnost vyzkoušet je v rámci HAPPY HOUR s 50% slevou, tedy dvě za cenu jednoho, jednoduše za polovic!

K takovému tomu běžnému popíjení nabídneme skvělé jedenáctky Šerák a Moravan. Pro šoféry i ve variantě alkohol free. Pro děcka a na míchaný rádler se bude dobře hodit citronová limoška ze Zubra.

Na vyzkoušení něčeho netradičního jsme připravili ochucená nízkoalkoholická piva Holba brusinka s mátou (2,2%), Holba horské byliny (2,5%) Litovel černý citron (4%). Tyto specialitky se na pípě budou točit, sledujte tedy aktuální nabídku a dobře poslouchejte místní rozhlas.

BIG BAND patří na palubu jako mapník na rodla

V sobotu večer se naše vlaková souprava vřítí do tunelu. Rozzáříme světla a ORIENT BIKE PARTY může začít. Hned po vyhlášení vítězů vás proto začne nakopávat big band nadějných lékařů z Olomoucké fakultky HB Band s úžasnou anestezioložkou Anny Amanatidu. Kdo ji neviděl v akci, neuvěří žádným superlativům. Vy budete mít to štěstí a její slávu můžete šířit po velmi osobním zážitku. Doporučení: Pánové, neberte s sebou své dámy, neboť vám budou vyčítat, že ten večer pro ně nemáte jediného pohledu! A možná dojde i na nějaké společenské hrátky, kterými umí Anny přivést do varu nejednoho flegmatika.

 

Orientální tanečnice zatančí pro orientační bikery

Tradiční, nádherné, úžasné a skvělé. Takové jsou tanečnice ze skupiny AYSUN, které si připravili pro ORIENT EXPRESS dvě zbrusu nová vystoupení, kterými potěší oko bikerovo. První vstup nás čeká hned po setmění a druhý někdy před 22. hodinou. Dejte pozor, ať je nepromeškáte! Martin Š. se na domácí půdě (pozn. hádejte, kde pracuje?) určitě nebude chtít nechat zahanbit a také nacvičil něco nového :-) A třeba si dodá odvahy i někdo mladší, neokoukaný.


Přijeďte, neolutujete!

Jak vidíte, nabídka k mimozávodnímu vyžití bude bohatá. Tak přijeďte, nějak ty závody odjedete a pak už vás čeká jen zábava. Přivezte si dobrou náladu, vymazlené dvoukolové miláčky a dvě nové patky na kolo. My se budeme snažit, aby se vám v Suchém líbilo a abyste v neděli odjížděli unavení, ale šťastní!

Vaši GIGANTI

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS