Thursday 16 May 2024

ORTLIEB: Když udržitelnost není jen heslo, ale filozofie značky

Partnerem ORIENT EXPRESS MTBO 2024 je také německá značka ORTLIEB, která je nám velmi sympatická kvůli svému zodpovědnému přístupu k životnímu prostředí. Můžete se těšit na skvělé ceny!

Hesly o udržitelnosti a ekologii se dnes ohání snad každý outdoorový výrobce. ORTLIEB však patří mezi průkopníky šetrného přístupu k výrobě a se svými odolnými výrobky se řadí ke špičce v udržitelné produkci. Jak to dokázala?

Jedinečná odolnost

Již od roku 1982 vyrábí německá značka Ortlieb outdoorové batohy a brašny s důrazem na maximální kvalitu a odolnost.  Koncept „udržitelnosti“, který se do módy dostal v posledních letech, je součástí její DNA od samého počátku. Výrobou takřka „nezničitelných“ produktů Ortlieb prospívá nejen našim peněženkám, ale také životnímu prostředí.

Trvanlivost a dlouhá životnost výrobků je základním kamenem udržitelné výroby. Produkty, které nám slouží dlouhá léta, minimalizují potřebu neustále vyrábět a prodávat nové a nové zboží. Prémiové materiály, robustní konstrukce a špičková kvalita zpracování zajišťují maximální výdrž výrobků, na něž Ortlieb poskytuje nadstandardní záruku 5 let!

Výroba v Německu

Díky udržení výroby v německém Heilsbronnu má firma maximální kontrolu nad množstvím emisí. U každého kusu pečlivě sleduje jeho uhlíkovou stopu od získání surovin až po finální produkt. Krom samotné výroby pochází z Německa také 70 % surovin a krátký dodavatelský řetězec zajišťuje kontrolu nad sociálními i ekologickými podmínkami produkce. 

Možnosti opravy

Aby svým uživatelům outdoorové brašny a batohy Ortlieb sloužily po desetiletí, nabízí značka možnost nejrůznějších oprav, kterých ročně provede více než neuvěřitelných 18 000! Už při vývoji produktů je kladen důraz na možnost vyměnit jednotlivé díly a komponenty a opravit konstrukční prvky. Navíc i přímo v České republice jsou k provádění oprav speciálně vyškolení prodejci a distributoři a na rozšíření sítě servisů firma nadále pracuje. Vedle pětileté záruky na své produkty zajišťuje Ortlieb dostupnost všech náhradních dílů pro výměnu po dobu deseti let od vyřazení produktu z výroby.

Novinky 2024 pro cyklisty z města i dobroduhy na dvou kolech

V nabídce se objevuje zbrusu nová barva "dark sand" v bikepackingu i cykloturistice, nové vychytávky pro dálkové cyklisty a nezapomnělo se ani na cyklisty, kteří denně brázdí ulice měst nebo sedlají nákladní kola. Pojďme se na ně podívat podrobněji >>>
 


1 comment:

  1. Aldo, neni trochu nespravedlive, ze vsichni cyklisti maji jednu nabidku, outdooristi druhou a XOBova rodina sama pro sebe treti ?

    ReplyDelete

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS