Friday 23 August 2013

Žena a kolo opět na scéně

Kalendář 2014
Po velkém úspěchu letošního kalendáře vychází u vydavatelství CYKLOKNIHY s předstihem velký nástěnný kalendář Žena a kolo pro příští rok. Je opět se stejnou tématikou a zase je to pěkné pokoukání. Ze všech plakátů bude na majitele kalendáře celoročně shlížet žena, jednou jako elegantní dáma, podruhé jako emancipovaná sportovkyně, vícekrát jako nadpozemská bohyně. Pokaždé propagující firmu vyrábějící jízdní kola nebo oslavující značku velocipedu.

Reklamní cyklistické plakáty z dřívější doby jsou skvostná výtvarná díla, dalo by se říci, čím starší, tím lepší. Nejstaršímu plakátu bude v roce platnosti kalendáře bez jednoho roku 120 let. Je to ten na titulní straně a jeho tvůrce by měl jistě radost, jak je jeho dílo i po tak dlouhé době obdivované.
(více o kalendáři >>>)

Vydavatelství Cykloknihy věnovalo ze své produkce ceny pro vítěze a tak si nejrychlejší z vás budou moci přečíst o splněných snech některých cyklocestovatelů a inspirovat se ke snům vlastním.

Knihy s cyklistickou tematikou

Vydavatelství CYKLOKNIHY se zcela logicky zaměřuje na vydávání knih s cyklistickou tematikou. V nabídce naleznete jak klasické cestopisy, tak knihy naučné a encyklopedické. V nabídce e-shopu se kromě vlastních titulů věnuje také knihám jiných vydavatelů, kde nechybí ani životní příběhy slavných cyklistů (např. Lance Armstrong, Marco Pantani, Jirka Ježek, Josef Zimovčák...). Za zmínku jistě stojí také fakt, že v letech 1995-2002 vydávalo časopis Cykloturistika (dnes vydavatelství V-Press).

Pod hlavičkou vydavatelství vycházejí také knihy známého cyklotrempa Honzy Vlasáka, jehož povídání s promítáním jste si mohli vychutnat vloni na Ploštině. Honza Vlasák se zúčastní závodu North Face ORIENT EXPRESS Adventure i letos a přestože neplánujeme žádnou besedu, můžete s tímto rázovitým cyklistou prohodit pár slov nad sklenkou zlatavého moku z Litovle či Hanušovic.

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS