Tuesday 2 August 2016

Představujeme hostitelské město Šternberk

Hlavní centrum ORIENT EXPRESS MTBO se nachází ve městě Šternberk, které letos slaví 720 let od první písemné zmínky o městě. Záštitu nad akcí převzal starosta města, Ing. Stanislav Orság. Dovolte nám krátké představení tohoto krásného historického města s množstvím památek a zajímavostí, které můžete navštívit mimo svůj závodní program.

Videopozvánka do Šternberka

Skvělé zážitky za každého počasí

Zveme Vás k návštěvě Šternberka - nositele titulu Historické město roku 2008, města sportovních klání na známé trati Ecce Homo a města, které nabízí návštěvníkům jedinečnou Expozici času s pozoruhodnostmi o čase a jeho měření, od vesmírného zrození času až po atomové hodiny a nejmodernější metody měření času.


K hlavním dominantám města patří Státní hrad Šternberk, komplex budov bývalého augustiniánského kláštera s nepřehlédnutelným chrámem Zvěstování Panny Marie a rozsáhlý soubor restaurovaných měšťanských domů v městské památkové zóně.


Šternberk je tradičním místem pořádání populárních závodů sportovních automobilů do vrchu na trati Ecce Homo, které dodávají městu věhlas v celé Evropě. Každoročně se ve Šternberku jezdí mistrovství Evropy a závod historických vozidel Ecce Homo Historic. Atmosféru závodů můžete prožít v nové zážitkové expozici Ecce Homo Park a vyzkoušet si reálnou závodní jízdu po trati Ecce Homo na polohovacím simulátoru.


Pouze ve Šternberku si můžete poslechnout příběhy z unikátních „klikotočů”. Díky tomuto originálnímu informačnímu systému v centru Šternberka si návštěvník města může na devíti zastaveních vyslechnout zajímavé informace o Šternberku, o historii města a jeho památkách, příběhy a pověsti nebo detaily o významných šternberských osobnostech. Každé z devíti zařízení obsahuje jiné informace, a to v angličtině, němčině a češtině.


Foto: David Sedlák, Irena Talpová, archiv města Šternberka

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS