Tuesday 11 September 2012

Litovel ORIENT EXPRESS Adventure očima zelenáče

ORIENT EXPRESS Adventure je netradičním cyklomaratonem, kde nejste svázáni předepsanou délkou tratě, ale prostě jedete, na co máte. Je to výlet na kole podle turistické mapy. Napínavý kombinační rébus, při kterém řešíte, jak během časového limitu získat co nejvíce bodů, a vybranou taktiku pak několikrát měníte, podle toho, jak vám docházejí síly. A to vše ve dvojicích, což veškeré radosti a strasti, které zažijete, ještě násobí“, nevím, jak lépe než pořadatel na webu bych charakterizoval akci 8. a 9. září na Ploštině ve Vizovických vrších. 

Účast na akci mě zlákala právě díky možnosti startovat ve dvojicích a ukázat partnerce Evči, jak vypadá „závodní“ akce na kolech. Sám jezdím klasické maratony, Evča v životě nezávodila (a nejezdí na horáku – toho jsem sehnal v pátek). Slíbil jsem krásné počasí, úžasné výhledy, krásné cesty a nezapomenutelný zážitek na pohodové akci. Z mého pohledu se splnilo vše, z toho druhého pohledu byl úspěch nadpoloviční. Díky za naprosto dokonalé počasí.

Celý článek Tondy Liebela najdete na www.cykloserver.cz

1 comment:

  1. zdar Tondo, vy jste snad jeli po našich stopách. Teda jen v sobotu po ránu. Taky jsme valili od úlů k památníku rovně za nosem a poškrábali nožičky ,popálili od kopřiv a tak podobně. Má spolujezdkyně má zkušenosti s běhacíma orienťákama, takže já jsem jen plápolal za ní a moc nevím kudyma jsme jezdili. Každopádně díky pořadatelům za bezva vékend
    Pár fotek na www.cyklotremp.cz --> fotogalerie

    ReplyDelete

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS