Friday 3 May 2013

The North Face ORIENT EXPRESS Adventure 2013 - rozpis

The North Face
ORIENT EXPRESS Adventure 2013

Orientační závod dvojic na horském kole


Jednodenní bodovací orientační dobrodružství dvojic na horském kole typu Bike Adventure. Mohou jej absolvovat rekreační sportovci i ostřílení borci, neboť trasu si vybírá každý sám podle svých představ a možností. Celý závod absolvuje dvojice společně, takže je důležitá spolupráce a vzájemná sehranost. Závod ve dvojici násobí zážitky, krize i radost z úspěchu.
Při registraci dostane každá dvojice mapu a specifikaci kontrol, po startu pak jejich bodové ohodnocení. Úkolem je nasbírat na kontrolách během časového limitu co nejvíce bodů. Bodovací závod je zajímavější než klasické MTB maratony, protože nezáleží jen na fyzické kondici a technice jízdy, ale také na orientaci v terénu a zvolené strategii při volbě postupu.
Závod se jede jako součást SHOCart ligy, pokud máte zájem absolvovat více závodů seriálu zaregistrujte se.
ORIENT EXPRESS Adventure 2012

Pořadatel

GIGANT Orienteering, o. s. – sdružení pro orientační sporty

Datum závodu

7. září. 2013

Centrum

Fotbalové hřiště TJ Sokol Vilémov (mapa závodu), Loc: 49°38'12"N, 16°59'08"E

Kategorie

  1. Ogaři – závod mužských dvojic
    • MM součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • MM+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let
  2. Cérky – závod ženských dvojic
    • DD součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • DD+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let
  3. Cérky s ogarama – závod smíšených dvojic
    • MD součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • MD+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let 

ORIENT EXPRESS Team Contest

V případě startu alespoň 3 dvojic pod stejným názvem jsou týmy automaticky přihlášeny i do atraktivního závodu Team Contest - společné soutěže klubových a firemních týmů. Tým je tvořen minimálně 3 dvojicemi ze stejného klubu nebo firmy. Týmy mohou být složeny z mužských, ženských i smíšených dvojic. Pravidla hodnocení v jednotlivých kategoriích (přepočtové koeficienty) budou upřesněny v pokynech před závodem.

Přihlášky

Přihlašujte se prostřednictvím registračního formuláře. Počet startujících je omezen na 400 účastníků. Přihláška je platná až po zaplacení. Přihlásit se mohou jen osoby, kterým je v den závodu 18 let a více. Osoby mladší 18 let mohou startovat s písemným svolením zákonného zástupce. Změny v přihláškách pouze do 31. 8. 2013 prostřednictvím emailu info@bike-orientexpress.cz

Přehled přihlášených najdete v sekci přihláška >>>

Vklady

  • 300,- Kč za dvojici do 31. 7. 2013
  • 400,- Kč za dvojici do 31. 8. 2013
  • 600,- Kč za dvojici na místě (dle možností pořadatele a do výše limitu startujících)
Cena je při včasné platbě pouze 150,- Kč za osobu (cena zahrnuje startovné, zázemí v centru akce, mytí kol i závodníků, kvalitní mapu, úschovu kol pro ubytované, doprovodný program)

Platby za startovné a ubytování v kempu jsou splatné do 10 dnů od podání přihlášky na účet 2400207368/2010 vedený u FIO, variabilní symbol telefon jednoho závodníka z dvojice. Bez zaplacení je přihláška neplatná. Zahraniční účastníci mohou platit při prezentaci.
V případě neúčasti se startovné nevrací, odhlášení je možné do 31. 8. 2013, pozdější změny na info@bike-orientexpress.cz (storno poplatek 100,- Kč)

Prezentace

V centru závodu v pátek 20:00 – 22:00 hod a v sobotu v 9:00 - 10:00 hod

Start

V 11:00 hod., startuje se ve vlnách. Svoje startovní časy najdete ve startovní listině vydané v týdnu před závodem.

Systém ražení

Klasický orienťácký. Na kontrolách budou lampiony s kleštičkama, startovní průkazy obdržíte na prezentaci.

Mapa

Úvodní povinný úsek na speciální MTBO mapě 1:15 000, jejíž obrysy budou zvýrazněny na turistické mapě SHOCart 1:50 000, velikost A3. Nebude voduvzdorně upravena. Každá dvojice obdrží 2 ks map 1:50 000 při prezentaci. 2ks MTBO mapy obdrží dvojice na startu.

Časový limit

Stejný pro všechny kategorie – 300 minut

Vyhlášení výsledků

V sobotu v 18.30 v centru závodu. Pro první 3 dvojice ve všech kategoriích budou připraveny diplomy a věcné ceny od partnerů závodu.

Ubytování

Pořadatel zajišťuje ubytování ve vlastních stanech v centru závodu za poplatek 80,- Kč/osoba/noc. K dispozici budou sprchy, WC a mytí kol.

Občerstvení

Centrum závodu je situováno „na samotě u lesa.“ Možnosti stravování v okolí 20 km jsou velmi omezené. Nejbližší restaurace se nacházejí v Senici na Hané, Litovli a Konicích. Občerstvení v centru zajišťují naši spolupořadatelé z TJ Sokol Vilémov, kteří se na to náležitě připravují. Sortiment jídel bude široký a kvantita dostatečná.
V centru závodu budou postaveny party stany s dostatečnou kapacitou a pořadatelské stánky s klasicky vařeným ryzím pivem z hor s dostatečným průtokem.

Dětská školka

Bude k dispozici v centru závodu. Předběžný požadavek na umístění ratolestí uveďte prosím v přihlášce (doplňkové služby, zdarma).

Doprava

Příjezd do centra závodu značen jednosměrně z obce Vilémov viz. mapa závodu. Parkování dle pokynů pořadatele za poplatek 50,-/víkend. Ubytovaní ve stanech mohou parkovat přímo vedle stanu.

Doprovodný program

  • Nedělní OPEN závod v MTBO
    V neděli se účastníci sobotního Adventure závodu mohou přihlásit na klasický závod v MTBO do kategorie OPEN Short za symbolické startovné 20,- Kč. Pokud se chcete přihlásit, uveďte tuto skutečnost v přihlašovacím systému ORIS (doplňkové služby) Viz. samostatný rozpis závodu Českého poháru v MTBO.
  • ORIENT BIKE Party s kapelou The Barockers
    O kulturní vyžití se po vyhlášení vítězů postará progresivní Olomoucká kapela The Barockers. Spektakulární hudební těleso The Barockers vzniklo v perném létě roku 2007 jako kratochvíle prostoduchých chlapců z Hané, které již nebavilo balit holky na otřepané fráze v podnapilém stavu, a pod vlivem líbezných melodií punku 77 se rozhodli k této problematice přistoupit aktivně. Na jaře 2013 vydávají debutové album WHO WILL WATCH THE WATCHMEN. Po koncertě zahrajeme k tanci a na přání dokud nepadnete vysílením.
  • ORIENT EXPRESS Show
    Dechberoucí představení břišních tanečnic ze skupiny AYSUN a sólisty Martina Šňupárka.
  • Litovel pivní štafeta
    Pořadatelský team GIGANT Orienteering postaví elitní pivní pětku, kterou se můžete pokusit porazit za startovné pouhých 50,- Kč (v ceně soutěžní nápoj). Komu se to podaří, získává zpět své startovné a naši hlubokou poklonu. Přihlášky teamů během soboty.
  • ORIENT Kindergarten
    dětská školka s bohatým programem: Big KID's Šraml Orchestra - hudba neomezených možností v podání svěřenců naší Kindergarten a honba za pokladem.
  • Pět neděl v balónu
    odkaz žila verna aneb losování o netradiční zážitek s otevřeným koncem.
  • HOLBA & Litovel HAPPY HOUR
    Ochutnejte severomaravské pivní lahůdky aneb všechny pípy točí hodinu za 10, -
  • Mapboard rent
    Půjčovna mapníků Autopilot. Zájemci kontaktujte dopředu Radka Macha Rezervované mapníky budou k půjčení či koupi na místě.

Povinné a doporučené vybavení

  • Povinné vybavení: horské nebo trekingové kolo (min. šíře plášťů 1,5"), cyklistická přilba.
  • Doporučené vybavení: náhradní díly a duše, mapník (umožňuje číst mapu za jízdy na kole). Závodníci jsou sami odpovědni za své občerstvení v průběhu závodu.

Další informace

GSM: +420 732 126 445
Email: info@bike-orientexpress.cz
Startovní listina a pokyny budou uveřejněny v týdnu před závodem na webové stránce závodu.

Pravidla a podmínky

  1. Účastníci jsou povinni dodržovat obecná pravidla chování v přírodě. V případě nerespektování těchto pravidel se účastníci vystavují možnosti diskvalifikace a postihu ze strany majitele pozemků nebo státních institucí.
  2. Každá dvojice účastníků obdrží při registraci k závodu cykloturistickou mapu a seznam všech kontrolních bodů na ní. V této mapě bude vyznačen obrys speciální MTBO mapy 1:15 000
  3. Závodníci obdrží ihned po startu speciální MTBO mapu s kontrolami, které musejí absolvovat. Seznam kontrol s jejich bodovou hodnotou na mapě 1:50 000 obdrží dvojice po absolvování všech kontrol z MTBO mapy.
  4. Závod startuje intervalově. Konkrétní čas každé dvojice bude znám těsně před závodem na webu závodu a při prezentaci. V případě pozdního startu, přichází dvojice o své minuty.
  5. Průchod kontrolními body si závodníci značí do startovního průkazu. Závodníci musí být v průběhu závodu stále ve vzdálenosti "na doslech" a to tak, aby mohli kdykoli prokázat rozhodčímu společnou jízdu v páru. Kontrolními body a do cíle musejí projíždět těsně vedle sebe nebo za sebou.
  6. Závodní limit je pevně stanovený a každá minuta navíc je penalizována.
  7. Cizí pomoc na trati je vyloučena. Závodníkům využívajícím cizí pomoc (např. stopování) hrozí diskvalifikace.
  8. Pořadatelé nepřebírají odpovědnost za zdravotní stav účastníků, technický stav bicyklu atd. Závodí se za plného silničního provozu. Účastníci svým podpisem v přihlášce, resp. potvrzením elektronického přihlašovacího formuláře, stvrzují, že závodí na vlastní nebezpečí.
  9. Pořadatelé prosí závodníky o respektování zásad chování v přírodě – neodhazování papírů, nezanechávání obalů, neježdění mimo cesty atd. 
  10. Celý závod se řídí pravidly MTBO (Mountain Bike Orienteering), která jsou k dispozici na www.mtbo.cz. V případě porušení pravidel (zejména podmínky společné jízdy) je dvojice penalizována odečtením bodů získaných v dané etapě. Případné nejasnosti týkající se pravidel podléhají rozhodnutí hlavního rozhodčího. 

Aleš Linhart
ředitel závodu

Luděk Valík
Hlavní rozhodčí

Na viděnou se těší pořadatelé z GIGANT Orienteering, o. s.

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS