Thursday 14 June 2018

Kam na výlet do okolí

Čeká nás ideální bikerské počasí, tedy tak akorát teplo, pod mrakem a nulové srážky. Žádná úmorná vedra, ale na druhou stranu osvěžení může po zapocení v lese přijít vhod. Přesto, že kromě cesty na start nebude nutné opouštět centrum, můžeme doporučit pěší vycházku v plavkách k Sušskému rybníku, vzdáleném z centra jen 400 m. U rybníka je oficiální obecní kemp, spousta stálých bydlíků, hromada rekreantů a rybářů, písečná pláž a také skluzavka pro skluzavkomilce. A samozřejmě stánky s langošema.

Obec Suchý s rybníkem

Boskovické stezky

Boskovické stezky
Kromě koupačky v rybníce bychom mohli doporučit ke kulturně poznávací činnosti historické město Boskovice. Bohužel, proti tomuto výletu hovoří uzavřená cesta z Boskovic na Valchov (viz. upozornění v pokynech a článku "Na co si dát fakt majzla").
Návštěvu tedy můžeme doporučit spíše na cestě domů z nedělního middlu.

Asi nejzajímavější s pohledu bikera jsou v Boskovicích tzv. Boskovické stezky - singltraily pro vyznavače terénní cyklistiky o celkové délce 9,61 km, které se nacházejí 2,5 km severovýchodně od centra města Boskovice v prostoru smíšeného lesa Doubravy poblíž Westernového městečka.

Traily jsou součástí areálu Sportpark Boskovice. Stezky jsou odstupňovány do tří úrovní náročnosti a odpovídající obtížnost. Úplní začátečníci si mohou nejdříve vyzkoušet jízdu přes terénní boule na pumptracku. Na Boskovických stezkách se neplatí žádné vstupné. Stezky jsou volně přístupné všem.

Předpověď pro nedaleké Boskovice

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS