Friday 23 August 2013

Nejlepší italský sýr se dělá na Moravě

Sýr GRAN MORAVIA
Věděli jste, že nejlepší italský parmazán se dělá na Moravě? Sýr GRAN MORAVIA z Litovle se opravdu vyrábí z našeho domácího mléka a vozí se do Itálie jako mimořádně kvalitní parmazán.

V roce 1996 byla v srdci Moravy v blízkosti Olomouce založena sýrárna Orrero. Podnik, věrný starým tradicím ručního zpracování, vznikl právě z obdivu pro starodávné umění výroby sýru a protože zdejší mléko je mimořádně kvalitní. Sýrárna Orrero se s pomocí osobního nasazení techniků a expertů na sýr neustále rozvíjí ve snaze maximálně vylepšovat kvalitu. Výsledkem růstu a prohlubování tohoto plně řemeslného zpracování je kvalitní sýr značky Gran Moravia. Kvalita výrobku, lahodnost jeho typicky zrnitého těsta, nasládlá chuť, kterou získává v období zrání, hebká struktura a rafinované aroma dělají z tohoto sýru artikl, který nesmí chybět v žádné kuchyni. Gran Moravia je sýr patřící na dobrý stůl a ke správné a zdravé výživě.

Možná vás zaujme receptář Gran Moravia >>>


Jedinečnost sýru

Gran Moravia je pro své výjimečně mnohostranné využití nenahraditelnou ingrediencí, která se hodí do těch nejbohatších a nejchutnějších pokrmů a je také vhodným doplňkem k "prostým" i rafinovaným jídlům.

V nastrouhané podobě je nezastupitelnou přísadou do těstovin, rýže, polévek a vývarů. Je základní potravinou jak pro řadu pokrmů kuchyně italské, jmenujme alespoň carpaccio, tak mezinárodní, kde se používá při přípravě předkrmů, masových jídel, zeleniny, souflet a nejrůznějších omáček.Svojí chutí obohatí i ta nejjednodušší jídla. Právě pro charakteristickou plnost a lahodnost chuti je ale výtečný také jako stolní sýr.

Může být podáván samotný nebo v kombinaci s čerstvým ovocem a zeleninou v neodolatelných čerstvých a lehkých salátech, velmi chutných plněných sendvičích nebo tzv. tramezzini. Na mnohé teprve čeká odhalení harmonické kombinace chuti Gran Moravia s hruškou, jablkem, broskví či s ořechy. Další možností jeho využití je servírování malých kousků Gran Moravia k aperitivům a koktejlům; zvýrazní tak chuť suchých likérů a zmírní jejich opojné účinky.




No comments:

Post a Comment

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS