Monday 21 May 2012

Litovel ORIENT EXPRESS Adventure 2012 - rozpis

"Hic sunt leones et trnky"

Dvoudenní bodovací orientační dobrodružství dvojic na horském kole typu Bike Adventure. Mohou jej absolvovat rekreační sportovci i ostřílení borci, neboť trasu si vybírá každý sám podle svých představ a možností. Celý závod absolvuje dvojice společně, takže je důležitá spolupráce a vzájemná sehranost. Závod ve dvojici násobí zážitky, krize i radost z úspěchu.

Při registraci dostane každá dvojice mapu a specifikaci kontrol, na startu pak jejich bodové ohodnocení. Úkolem je nasbírat na kontrolách během časového limitu co nejvíce bodů. Bodovací závod je zajímavější než klasické MTB maratony, protože nezáleží jen na fyzické kondici a technice jízdy, ale také na orientaci v terénu a zvolené strategii při volbě postupu.
Závod se jede jako součást SHOCart ligy, pokud máte zájem absolvovat více závodů seriálu zaregistrujte se.

Pořadatel

GIGANT Orienteering, o. s. - sdružení pro orientační sporty

Datum závodu

8. - 9. září. 2012
 

Centrum závodu

RS Ploština - Vizovické vrchy - Jižní Valašsko (mapa), GPS: 49°11'13"N, 17°58'02"E
Mapa centrum závodu
Ploština - Vizovické vrchy - Jižní Valašsko

 

Přihlášky

Přihlašujte se prostřednictvím registračního formuláře. Počet startujících je omezen na 500 účastníků. Přihláška je platná až po zaplacení. Přihlásit se mohou jen osoby, kterým je v den závodu 18 let a více. Osoby mladší 18 let mohou startovat s písemným svolením zákonného zástupce. Změny v přihláškách pouze do 25. 8. 2012 prostřednictvím emailu bike.orientexpress(a)gmail.com

Přehled přihlášených najdete v sekci přihláška >>>

Startovné

  • 600,- Kč za dvojici do 30. 7.
  • 700,- Kč za dvojici do 4. 9.
  • 800,- Kč za dvojici na místě (dle možností pořadatele a do výše limitu startujících)
Cena je při včasné platbě pouze 150,- Kč za den a osobu (cena zahrnuje startovné, zázemí v centru akce, mytí kol i závodníků, kvalitní mapu, úschovu kol pro ubytované, večerní program)

Platby za startovné, půjčovné SI čipu, ubytování v kempu a další služby jsou splatné do 10 dnů od podání přihlášky na účet 2400207368/2010 vedený u FIO, variabilní symbol telefon jednoho závodníka z dvojice. Bez zaplacení je přihláška neplatná. Zahraniční účastníci mohou platit při prezentaci.
V případě neúčasti se startovné nevrací, odhlášení je možné emailem na bike.orientexpress(a)gmail.com do 25. 8. 2012 (storno poplatek 100 Kč).

Sport Ident

Pro evidenci průchodu kontrolními stanovišti bude použitý elektronický systém Sport Ident. Jedná se o technologii, která umožňuje sledování mezičasů na jednotlivých kontrolách a celkové vyhodnocení v cíli.
Účastníci, kteří mají vlastní SI čip, uvedou jeho číslo v přihlášce. Ostatním bude zapůjčen od pořadatelů (půjčovné 80 Kč, za ztrátu čipu bude účtována jeho cena 700 Kč), zájem uveďte v přihlášce. Pro závod je potřeba jeden SI čip na dvojici.

Ubytování

Pořadatel zajišťuje v centru závodu. Všechny typy ubytování jsou bez ložního prádla s vlastním spacákem! Ceny za osobu a noc: Chatka 140,- budova 180,- stan 100,-. Chatky klasické malé 4-lůžkové, ve zděné budově 2-8 lůžkové pokoje. Kapacita chatek a budovy je omezena cca 200 místy, proto s objednávkou neváhejte. Požadavky na ubytování uveďte v přihlášce.

Parkování

Pro ubytované zdarma v centru závodu, dbejte pokynů pořadatele.

Prezentace

v pátek 7. 9. 2012 v centru závodu od 18.00 do 22.00 hod.
v sobotu 8. 9. 2012 v centru závodu od 8.00 do 8.30 hod.

Start

Intervalový - nehrozí žádné návaly na startu. První závodníci startují v sobotu i v neděli v 9:00 hod.. Přesný čas startu se každý dozví ze startovní listiny na webu.

Tratě

Stejná pro všechny kategorie:
I. etapa (sobota) - limit 300 minut
II. etapa (neděle) - limit 200 minut

Mapa

Turistická mapa SHOCart 1:50 000. Pro nedělní závod bude navíc vydána speciální MTBO mapa 1:25 000.

Kategorie

  1. Ogaři - závod mužských dvojic
    • MM součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • MM+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let

  2. Cérky - závod ženských dvojic
    • DD součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • DD+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let

  3. Cérky s ogarama - závod smíšených dvojic
    • MD součet stáří obou závodníků do 80 let (včetně, v den závodu)
    • MD+ součet stáří obou závodníků větší než 80 let 
     

Doprovodné aktivity

Dětská školka - v průběhu závodu dětská školka pro vaše ratolesti. Věkově neomezeno, buďte rozumní.
Noční úschovna kol - pouze pro ubytované v kempu.
Beseda s cyklotrempem -  v sobotu večer po vyhlášení chystáme besedu se známým cyklocestovatelem Honzou Vlasákem
Bike party - po skončení besedy hrajeme k tanci a poslechu veselé písničky.
Mapboard rent -  půjčovna mapníků Autopilot a Miry. Zájemci kontaktujte dopředu Radka Macha nebo Miru Rygla. Rezervované mapníky budou k půjčení či koupi na místě.

Občerstvení

Základní nabídka zajištěna na shromaždišti (pivo, nealko, rychlé občerstvení). Další možnosti v okolí jsou velmi OMEZENY. Závodníci si mohou objednat stravu na celé dva dny z místní táborové kuchyně, která však bude vařit pouze na základě objednávek z přihlášek a bez přímého prodeje teplých jídel!

Ceny: snídaně 50,- oběd 80,- večeře 70,-. Doba výdeje bude přizpůsobena programu závodu (viz. pokyny). Objednávka na stravu je součástí přihlášky.

Jídelníček:

  • Pátek večeře: segedínský guláš, knedlík
  • Sobota snídaně: obložený talíř, pečivo, čaj
  • Sobota oběd: čočková polévka, špagety s masovou směsí a sýrem
  • Sobota večeře: vepřové rizoto
  • Neděle snídaně: obložený talíř, pečivo, čaj
  • Neděle oběd: hovězí vývar s knedlíčky, vepřový řízek, brambor
Změna jídelníčku vyhrazena!

Vyhlášení vítězů

Pro první 3 dvojice ve všech kategoriích budou připraveny diplomy a hodnotné ceny od partnerů závodu.

Povinné a doporučené vybavení

  • Povinné vybavení: horské nebo trekingové kolo (min. šíře plášťů 1,5"), cyklistická přilba.
  • Doporučené vybavení: náhradní díly a duše, mapník (umožňuje číst mapu za jízdy na kole). Závodníci jsou sami odpovědni za své občerstvení v průběhu závodu.

Další informace

GSM: +420 732 126 445
Email: bike.orientexpress(a)gmail.com

Pravidla a podmínky

  1. Účastníci jsou povinni dodržovat obecná pravidla chování v přírodě. V případě nerespektování těchto pravidel se účastníci vystavují možnosti diskvalifikace a postihu ze strany majitele pozemků nebo státních institucí.
  2. Každá dvojice účastníků obdrží při registraci k závodu cykloturistickou mapu a seznam všech kontrolních bodů.
  3. Závodníci obdrží ihned po startu seznam kontrol s jejich bodovou hodnotou.
  4. Závod startuje intervalově. Konkrétní čas každé dvojice bude znám těsně před závodem na webu závodu a při prezentaci. V případě pozdního startu, přichází dvojice o své minuty.
  5. Průchod kontrolními body si závodníci značí do elektronického čipu Sport Ident. Závodníci musí být v průběhu závodu stále ve vzdálenosti "na doslech" a to tak, aby mohli kdykoli prokázat rozhodčímu společnou jízdu v páru. Kontrolními body a do cíle musejí projíždět těsně vedle sebe nebo za sebou.
  6. Závodní limit je pevně stanovený a každá minuta navíc je penalizována.
  7. Cizí pomoc na trati je vyloučena. Závodníkům využívajícím cizí pomoc (např. stopování) hrozí diskvalifikace.
  8. Pořadatelé nepřebírají odpovědnost za zdravotní stav účastníků, technický stav bicyklu atd. Závodí se za plného silničního provozu. Účastníci svým podpisem v přihlášce, resp. potvrzením elektronického přihlašovacího formuláře, stvrzují, že závodí na vlastní nebezpečí.
  9. Pořadatelé prosí závodníky o respektování zásad chování v přírodě - neodhazování papírů, nezanechávání obalů, neježdění mimo cesty atd. 
  10. Celý závod se řídí pravidly MTBO (Mountain Bike Orienteering), která jsou k dispozici na www.mtbo.cz . V případě porušení pravidel (zejména podmínky společné jízdy) je dvojice penalizována odečtením bodů získaných v dané etapě. Případné nejasnosti týkající se pravidel podléhají rozhodnutí hlavního rozhodčího. 
Aleš Linhart
ředitel závodu

Luděk Valík
Hlavní rozhodčí
Akce se koná za podpory Zlínského kraje


2 comments:

  1. Přesný čas startu se každý dozví ze startovní listiny na webu..... Ahoj, kdy zveřejníte startovní listinu? Jen prosím né v pátek v 22hod.:-)
    díky ZP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sledujte novinky na úvodní stránce. Během zítřejšího dne zveřejníme podrobné pokyny pro závodníky a startovní listinu.

      Delete

Thanks for comment and see you in ORIENT EXPRESS